Karfiolpörkölt tojásos nokedlivel

  • 2019.05.25.
  • 8

Vannak szombati ebédek. Legalább is én úgy nőttem fel, hogy a vasárnap volt a "húsos" ebéd. Nem feltétlenül jelent a szombati ebéd számomra hús-mentességet, mert azért egy rizses hús, egy paprikás- vagy rakott krumpli simán szombatinak minősül :) A férjem ezerszer inkább megeszi ezeket az ételeket, mint a hússzeleteket.A karfiol minden formájában finom! :) Ez a pörkölt, ami nem is igazán pörkölt, laktató a maga pikáns ízével és a tojásos nokedlivel :)1 ek vaj és 1 ek olaj keverékén megdinszteltem 1 fej apróra vágott hagymát. Megszórtam 1 ek pirospaprikával, felöntöttem fél pohár vízzel. 1/2 liter tejbe kevertem 3 ek lisztet, ezt is a hagymához hagytam. Összefőztem. Nekem kellett még bele kicsi tej, hogy ne legyen túl sűrű! Hozzáadtam a rózsáira szedett karfiolt és fedő alatt, kis lángon roppanósra főztem. A végén fűszereztem sóval, borssal, szerecsendióval és még adtam hozzá kb. 1 dl tejszínt. Belecsavartam 1 citrom levét és megszórtam 1 ek cukorral.Közben kifőztem a nokedlit, forró olajra szedtem, leöntöttem 2 felvert, chilipehellyel ízesített tojással és összesütöttem.