Szezámmagos-medvehagymás rúd

  • 2019.03.29.
  • 0

Ha már medvehagyma szezon van... És még a hétvégi ebéd is ebből lesz! :)Ma viszont délutános vagyok és viszek a kolléganőimnek is egy kis finomságot :)
Tegnap este már begyúrtam a tésztát, ma reggelig várta sorsát a hűtőben :)20 dkg hideg vajat felkockáztam. Hozzáadtam 25 dkg túrót, 25 dkg lisztet, 1 tk sütőport, 1.5 tk sót, fehér borsot és kb. 5 dkg apróra vágott medvehagyma levelet. Tésztát gyúrtam belőle. Betettem éjszakára a hűtőbe.Ma reggel enyhén lisztezett munkafelületen kb. 1.5 cm vastagra nyújtottam, tetejét lekentem felvert tojással és meghintettem szezámmaggal.180 fokos sütőben pirosra sütöttem.