Sajtos-fokhagymás cipó

  • 2019.03.21.
  • 8

Éhesen jöttem hazafelé és közben az járt a fejemben, hogy a fiam is előkerülhet. Tudom, hogy milyen ételeket szeret, ezért ez volt a kiindulás. :)A cheddar sajt amúgy is mindent visz nála :) Hát ez lett belőle. És mikor hazaértem, hát ki köszöntött fülig érő szájjal??? Hát persze! :))Egy félkilós cipóthosszában és keresztben bekockáztam úgy, hogy alul nem vágtam át. A kockák közé rudacskákra vágott cheddar sajtot tettem (kb. 20 dkg volt összesen). Megszórtam kevés sóval, borssal, 20 dkg reszelt Trappista sajttal. Felolvasztottam 10 dkg vajat, elkevertem benne 3 gerezd áttört fokhagymát. Megszórtam a kenyérkét jó sok aprított petrezselyemmel és meglocsoltam a fokhagymás vajjal.:200 fokos sütőben kb. 25 percig sütöttem. Forrón nem könnyű szeletelni, de mégis úgy az igazi! :) Nem tudom, milyen, ha kihűl, mert kb. 10 perc alatt elfogyott :)))