Kávékrémes diós piskóta szelet

  • 2019.02.16.
  • 1

Még a vízszerelő projektem előtt készült :)Lánykám nagyon szereti a kávés süteményeket, ma neki akartam kedvezni:Hozzávalók: 6 tojás, 14 dkg cukor, 14 dkg darált dió, 1.5 ek liszt, 1 cs sütőpor, rumaromaA krémhez: 25 dkg vaj, 2 tojássárgája, 20 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 6 tk instant kávépor, 3 ek tej, 15 dkg darabokra vágott dióA tetejére: 20 dkg étcsokoládé, 1 tk vajA tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával ízesítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük. Megcsináljuk a krémet. A vajat kikavarjuk. A cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük. A vaníliás cukrot és a kávéport a tejjel simára kavarjuk, majd a tojássárgájához adjuk. A krémet lassanként adjuk a vajhoz, folyamatosan kavargatjuk. Majd a vágott diót is belekeverjük. A tészta tetejére kenjük a krémet és félórára hűtőbe tesszük. A csokoládét felolvasztjuk, a vajat is hozzáadjuk, majd bevonjuk vele a süteményt. Hűtőbe tesszük legalább egy órára, majd szeleteljük.