Hólabda

  • 2019.02.09.
  • 3

Alapvetően ez karácsonyi sütemény. És szeretem is, de már nagyon rég nem készítettem. Valahogy a látóterembe került és meg kellett sütnöm :)Tészta: 8 tojás, 35 dkg porcukor, 25 dkg liszt, 1 ek kakaópor, 1 cs sütőpor, 7 ek forró víz, 1 csipet sóA tojások sárgáját fehéredésig verjük a porcukorral. A vizet evőkanalanként adagoljuk hozzá. A lisztet a sütőporral és kakaóval elkeverjük, a tojássárgájához adjuk, majd beleforgatjuk a sóval felvert fehérjét. Két sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni, majd pogácsaszaggatóval egyenló számú köröket szaggatunk.A krém alapját már előző nap elkészítettem, mert hűlnie kell. Ehhez 4 dl tejet simára kevertem 5 dkg liszttel és folyamatos kevergetés mellett, alacsony lángon besűrítettem. Tetejére folpackot simítottam, hogy ne bőrösödjön meg. Másnap 20 dkg vajat habosra kevertem 1 cs. vaníliás cukorral és 20 dkg porcukorral, majd kanalanként kevertem bele a kihűlt lisztes pépet.Két-két piskótakorongot összetöltöttem a vajas krémmel, az oldalukat is megkentem, majd kókuszreszelékbe forgattam. Tetejükre olvasztott étcsokoládét csurgattam és fehér csokoládéval díszítettem.Kicsit macerás csak elkészíteni, de nagyon finom! :)