Lemon curd Meyer citromból

  • 2019.01.26.
  • 2

Most van a szezonjda a Mayer citromnak, ennek ellenére vadásznom kellett rá. Végre beszereztem, így elkészítettem a minden évben legalább egyszer esedékes angol citromkrémet, a Lemon curd-ot. Őszintén szólva, még soha nem próbáltam az eredetit, nem tudom milyen. De ez, nagyon finom! Sima citromból is meg lehet csinálni, de a Meyer citrom szerintem annyiban jobb hozzá, hogy lágyabb az íze. Holnap reggel a csíkos kiflivel fogom kínálni, de nagyon finom mascarponéval kikeverve süteményekbe is. :)Cseppet sem bonyolult elkészíteni! 3 db Meyer citromnak lereszeltem a héját és félre tettem. A levüket teaszűrőn keresztül nyomtam egy tálba. Egyenként hozzáadtam 3 db tojást, majd 15 dkg cukrot, vanília kikapart magjait.
Homogénre kevertem. Közben egy lábosban vizet forraltam, rátettem ezt, a tojásos citromos tálat és kevergetve addig gőzöltem, amíg puding sűrűségű lett. Ekkor levettem a gőzről, forrón belekevertem 15 dkg vajat és a reszelt citromhéjat. Üvegekbe töltöttem és kihűlés után ment a hűtőbe.