Fokhagymás joghurttal töltött krumpli

  • 2019.01.05.
  • 4

A férjem imádja a krumplit. Majdnem mindegy, hogy mi készül, ha krumpli van benne, vagy krumpliból készült. Nem is terveztem nagy ebéd főzését, így lett egy nagyon egyszerű, ám finom étel.:) Valahol találtam egy hasonló receptet, az adta az ötletet. Csak egy kissé feltunningoltam :)
Meghámoztam és megfőztem puhára 7 vagy 8 szem kisebb krumplit. Leszűrtem és krumplinyomón áttörtem. Volt maradék reszelt vörös cheddar sajtom, kb. 10 dkg, azt hozzáadtam. Ment bele még 1 tojás, őrölt bors, 1 mkk pirospaprika és só csak azért nem, mert sós vízben főztem a krumplit. De meg kell kóstolni!Amikor kissé lehűlt, akkor sütőpapírral bélelt tepsire kis fészkeket készítettem belőle és 180 fokos sütőben megsütöttem kb. 20 perc alatt.1 kis pohár görög joghurtot kikevertem 1 mkk zúzott fokhagymával és ezt töltöttem a fészkekbe. Tetejére egy csepp Piros Aranyat nyomtam.