Rozmaringos burgonya krémleves

  • 2018.11.17.
  • 2

Amikor Gabojszánál megtaláltam ezt a receptet, tudtam, hogy a férjemnek el KELL készítenem!Nem teljesen úgy készült, ahogy Gabojsza készítette, főként mert elég hiányosan voltak itthon a hozzávalók. Nagy sikere volt így is! :)Mivel nem volt itthon sem lilahagyma, sem gomba, így itthon készített zsemlekockákkal tálaltam. És nem kesudió krémmel, hanem mascarponéval készült.Ha esetleg nem tudnátok megnyitni a linket, íme a recept:Olívaolajon megpároltam 1 fej apróra vágott hagymát. Nem pirítottam, csak üvegesre pároltam. Hozzáadtam 6 közepes méretű, kockákra vágott krumplit, 2 babérlevelet, 1 ág rozmaringot. Sóztam, borsoztam, megszórtam kevés Vegetával és felöntöttem vízzel, 2 ujjnyira lepte el a tetejét. Fedő alatt, közepes lángon puhára főztem. Amikor elkészült, lehúztam a tűzről, kiszedtem belőle a babérleveleket és a rozmaringot, belereszeltem egy duci fokhagymagerezdet és hozzáadtam 2 ek mascarponét. Selymesre pürésítettem egy botmixerrel. Nekem még kellett bele kevés só és bors. Még egyszer felfőztem, közben kisütöttem 180 fokos sütőben a kockákra vágott, olívaolajjal meglocsolt zsemlét.