Marokkói fűszeres hal és Hokkaido curry kókusztejjel

  • 2018.11.03.
  • 5

Együtt ebédeltünk ma a fiammal és a kedvesével. Zsuzsi barátnőm főzte ezt a finom, fűszeres halételt, amikor kint voltunk nála Németországban. Ez a recept régebben söpört végig a blogokon. Annyira finom volt, hogy ma én is elkészítettem a fiamnak, akinek annyira ízlett, hogy egy falat sem marad belőle...Szintén Zsuzsitól kaptam a curry receptet, mert ő tudja, hogy a lánykám nem eszik húst és ő javasolta, hogy főzzem meg. Hát, mindenkinek ízlett nagyon és nem hiányzik a hús belőle/mellőle...Az édesség az Amandina kocka nevet viseli. Nem túl édes, így a bőséges ebéd után mindenkibe fért még belőle :)A piskótához: 6 tojás, 20 dkg cukor, 30 ml olaj, 30 ml víz, 6 ek liszt, 1/2 cs sütőpor, 2 dkg kakaóporKrém: 2.5 dl tejszín, 25 dkg étcsokoládé, rumaromaSzirup: 10 dkg liszt, 150 ml víz, 1/2 ü. rumaromaTetejére: 15 dkg étcsokoládé, 2 ek étolajA krémet készítjük el elsőként, mert annak hűlni kell.A tejszínt meglangyosítjuk, beletördeljük a csokoládét. Nem forraljuk, csak simára olvasztjuk. A végén hozzáadjuk a rumaromát.A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Belekeverjük a tojássárgájákat és apránként az olajat és vizet.A lisztet elvegyítjük a kakaóporral és a sütőporral, majd fakanállal az előzőekbe keverjük.Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát és 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.Szirupot főzünk a cukorból és vízből, amikor kihűlt, belekeverjük az aromát. A tésztán két lapra vágjuk, az alsót meglocsoljuk a sziruppal. A jól lehűlt csokimousse-t habverővel kihabosítjuk és a háromnegyedét a szirupos lapra kenjük. Beborítjuk a másik piskótalappal és visszatesszük a hűtőbe. Amikor jól összeállt, kockákra vágjuk. A csokoládét az olajjal felolvasztjuk, leöntjük vele a kockákat, hogy az oldalukon lefolyjon a csoki. A maradék krémmel és egy-egy szem Amarena meggyel díszítjük.