Paradicsomos húsgombóc - de csak majdnem

  • 2018.10.27.
  • 4

A napokban találtam egy izgalmasnak tűnő receptet paradicsomos húsgombócra. Mindegy, hogy kinél! Nagyon sokat szenvedtem vele, pedig a leírás alapján nagyon izgalmasnak tűnt. Hát, végül nem annak néz ki, aminek készült. De egy isteni tészta-ebéd lett belőle! :)
Az eredeti recept szerint összekeverünk 1/2 kg darált húst egy kisebb fej apróra vágott hagymával és megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk. Ezután gombócokat gyúrunk belőle. Na, itt dobtam el az agyamat! Ugyanis ebből a masszából NEM lehet gombócokat gyúrni, mert szétesnek. Éreztem én közben is, hogy ez nem lesz így gombóc... Szóval tettem hozzá 1 tojást és zsemlemorzsát, hogy össze lehessen gyúrni. Ezután olajon ki kellett volna sütni őket. Amint látjátok, jórészt atomjaira hullott az egész. Szóval csúnyákat mondtam. Ki nem dobtam, hanem elkészítettem hozzá az amúgy isteni mártást és tésztát főztem ki hozzá, amit leöntöttem vele. tetejére parmezánt szórtam és nem is lett rossz! :) Csíp mint a fene, mert nagyon erős chilipaprikát sikerült beledarabolnom :OA szósz: 2 db pritamin paprikát feketére sütöttem a sütőben, tálba tettem, letakartam, majd lehúztam a héját. Aprítóba tettem egy nagyobb hagymát, a pritamin paprikákat, 1 kisebb karikázott chilit és öntöttem hozzá kevés darabolt paradicsom konzervet. Simára dolgoztam a géppel, majd olajra ötöttem egy lábosba. Sóztam, borsoztam, kakukkfűvel és bazsalikommal szórtam meg és hozzáöntöttem a maradék paradicsomot a konzervből. Kapott még 1 dl fehérbort és apránként még vizet, mert nagyon csípős lett és túl sűrű is. A végén beleszórtam a "húsgombócokat" és összerottyantottam.Ezután a tésztára öntöttem és tálaltam :)