A tökéletes brownie

  • 2018.10.07.
  • 9

Múlt héten volt az egyik kedvenc blogom létrehozóinak a blogger találkozója. Zsuzsi hozott egy nagyon finom brownie-t erre a találkozóra. Kicsit félve kóstoltam meg, mert alapjáraton azt hiszem nem szeretem a brownie-t. Nem is nagyon készítettem. De ez valami isteni finom volt! Gyorsan kettőt is magamba tömtem, mert én még soha ilyen finomat nem ettem! :) Zsuzsi másnap el is küldte a receptet, amit szóról szóra követtem, és láss csodát: megalkottam én is a TÖKÉLETES brownie-mat! :)Összekeverünk 380 g cukrot, 80 g kakaóport, 65 g lisztet és 1 cs. sütőport. Gőzön összeolvasztunk 250 g vajat és 200 g jó minőségű étcsokoládét. Összekeverjük az előzőekkel, majd egyenként beledolgozunk 4 tojást. Kivajazott tepsibe töltjük és 150-180 fokon sütjük. (Zsuzsi így írta, mert fél, hogy leég. Én 175 fokon sütöttem. Először megemelkedik a tészta, majd összeesik. Nagyjából ekkor lesz jó. A lényeg, hogy a sütőt nem nyitogatjuk és a tészta kicsit se lötyögjön! Csak hidegen szabad felvágni.
A tetején van egy roppanós kéreg,belül viszont krémes! Mmmmmmmmmmmmmm :)))