Garibaldi pite

  • 2018.09.22.
  • 0

Azt tudtam, hogy Garibaldinak van csárdás kis kalapja, de azt nem, hogy pitéje is :))))))) Nagyon régi szakácskönyveim közül kerül elő egy vékony füzetecske, amibe még valamelyik elődöm írt kézzel recepteket. Nem tudom, ki volt, mert nem ismertem fel a kézírást. Nem is mindig volt könnyű kibogarászni... Szépen, sorban megsütöm ezeket a kincseket. :) Elsőként a Garibaldi pite címszó alatt futó süteményt készítettem el. Nagyon finom :)21 dkg lisztbe vegyítünk 1/3 cs sütőport, majd 15 dkg vajjal összedörzsöljük, Adunk hozzá 7 dkg porcukrot, 1 tojás sárgáját, fél citrom levét. Deszkán kidolgozzuk, és kinyújtva tepsibe tesszük.4 tojás sárgáját kikeverünk 14 dkg cukorral és 1 cs vaníliás cukorral. 15 dkg darált dióval, majd a tojások felvert habjával. Egyenletesen a tésztára kenjük. Lassú tűznél megsütjük, sütőből kivéve megkenjük savanykás lekvárral (nálam málnalekvár volt). Kihűlés után megkenjük Panama krémmel:14 dkg vajat habosra keverünk 2 szelet olvasztott étcsokoládéval. Belekeverünk 14 dkg porcukrot, 2 tojás sárgáját. Jól kihabosítjuk. A sütemény tetejét mandulával megszórjuk.Tegnap pedig fejtett bableves volt. Még húsvétkor lefagyasztottam a sonka főzőlevét, ehhez a leveshez nagyon finom. :)