Majonézes csirkesalátával töltött paprika

  • 2018.08.24.
  • 3

Lejöttünk a tanyára. S bár vályogházunk van, ami elvileg tartja a hűvöset, ez a meleg már "neki" is sok. A tűzhelyet nem gyújtom be. Talán ez a könnyű ebéd/vacsora még jobban is esik, mint a meleg étel...Hozzávalók: 4 kaliforniai paprika, 1 csirkemell filé, 2 közepes burgonya, 1 közepes sárgarépa, 2 szál szárzeller, 2 kisebb uborka, majonéz, 1 nagy pohár tejföl, dijoni mustár,só, bors, 1-2 ek tejszínA csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon oldalanként 1 perc alatt kérget sütünk rá. Lejjebb vesszük a lángot és még 6-7 percig sütjük, hogy átsüljön. Kihűtjük. Az apróbb kockákra vágott krumpli és sárgarépát sós vízben megpároljuk, kihűtjük. Az uborkát és a szárzellert is felkockázzuk, ahogy a kihűlt húst is. A majonézt elkeverjük a tejföllel és a tejszínnel. Összekeverjük a húst és a zöldségeket a
majonézzel és a mustárral.A paprikákat félbevágjuk, kicsumázzuk és a nagyobb ereket is kiszedjük belőlük. Betöltjük a salátával, tetejét megszórjuk apróra vágott snidlinggel (nem volt) és jól behűtjük.