Zöldbabfőzelék

  • 2018.07.07.
  • 4

Nagyon egyszerű, nagyon nyári ebédet főztem ma. Szerintem a friss zöldbabból a legfinomabb ez a főzelék:1/2 kg zöldbabot megtisztítottam és felapróztam. 1 nagy fej hagymát apróra vágtam, picit megsóztam, és kevés olajon elkezdtem dinsztelni. Hozzáadtam 1 ek pirospaprikát és 3-4 gerezd zúzott fokhagymát, 1 tk cukrot. Kicsit átforgattam. A babot feltettem egy másik edénybe annyi vízzel és kb. 2 ek Vegetával, , amennyi épp ellepte. Hozzáadtam a hagymás keveréket, fedő alatt puhára főztem. Közben 3 ek lisztet, 1 ek pirospaprikát kikevertem 1 kis pohár tejföllel. Belekevertem 1 merőkanálnyit a bab főzővizéből, majd besűrítettem vele a babot.És ennyi. Nagyon finom! :)