Vajas meggylepény

  • 2018.06.06.
  • 1

Szó szerint tobzódom a meggyben! :) Tegnap kimagoztam a 10 kg meggyet (közben nagyon csúnyákat gondoltam és mondtam), majd egy részéből natúr meggybefőtt, egy részéből konyakmeggy, megint egy részéből Amaréna meggy és a maradékból ez az ezeréves recept alapján készül vajas meggylepény lett.Már osztottam meg a receptet a blogon - szerintem többször is :) De ez annyira finom, hogy nem lehet elégszer! :) VAJjal és NEM margarinnal készül, ettől különleges. És most megbolondítottam csokoládécseppekkel is. :)20 dkg szobahőmérsékletű vajat jól kihabsítottam 20 dkg cukorral. Egyenként belekevertem 3 tojást és még 3 tojás sárgáját. Hozzáreszeltem 1 citrom héját és tovább habosítottam. A végén belekevertem 20 dkg lisztet és ezúttal 1 csomag csokilencsét is. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam, tetejét gazdagon kiraktam magozott meggyel. 180 fokon tűpróbáig sütöttem. Teljes kihűlés után viszonylag szépen szeletelhető. Porcukorral meghintve tálaljuk.