Sárgabarackchutney

  • 2018.06.26.
  • 4

Talán már észrevettétek, hogy nagyon szeretem a chutney-kat. Sajtokkal szeretem elsősorban. Az édes-fűszeres-csípős ízek fantasztikus kavalkádja a sajt lágyságával... hmmmmMost sárgabarackból készítettem, szerintem érdemes kipróbálni! :)Hozzávalók: 1 kg sárgabarack, 2 vöröshagyma, 2 ág rozmaring, 10 dkg nádcukor, 1.5 dl fehérborecet, 1 kis maréknyi mazsola, őrölt fekete bors, 1 ek szárított chilipehely, 1 tk őrölt koriander, 1 rúd fahéj, 1 kk curry, sóA hagymát apróra vágtam, a kimagozott barackot felkockáztam. Az összes hozzávalót lábasba tettem és lassú tűzön sűrűre főztem (kb. 1.5 óra). Üvegekbe töltöttem, fejre állítottam a lezárt üvegeket, majd dunsztban hagyjuk kihűlni.