Sajtkrémmel töltött gomba petrezselymes újburgonyával

  • 2018.06.17.
  • 9

Kisfiamat vártam ma ebédre - aztán sajnos nem jött. Pedig egy hideg meggyleves után ezt a nagyon finom és könnyű ebédet készítettem.Hozzávalók: tölteni való csiperkegomba (nálam most 10 fej), 25 dkg mascarpone, 15 dkg sonka apró kockákra vágva, 2 cs tömlős sajt - natúr, só, petrezselyem, 10 dkg reszelt sajtMa nem nagyon értem rá, így tegnap már előkészítettem mindent, ma csak a sütőbe kellett tolni.A mascarpone-t habosra kevertem a tömlős sajttal, a sonkával és az apróra vágott petrezselyemmel. Nekem elég sós volt, de egy pici őrölt borsot tettem bele.A gombák törzsét kitörtem és jó púposan megtöltöttem a krémmel. 10 percig sütöttem 180 fokos sütőben, majd megszórtam reszelt sajttal és csak addig dugtam vissza, amíg a sajt ráolvadt.Petrezselymes krumplival tálaltam.