Ribizlis kocka

  • 2018.06.16.
  • 7

Évek óta szerelmes vagyok ebbe a süteménybe, de most először próbálkoztam meg vele. Mohakonyha receptje, de nem mutatom meg az eredetijét, mert akkor nagyon szégyellem magam! Én egyszerűen nem tudok szépen szeletelni! Nem tudom mi a titka, mert mindent betartok, ami az előírás. Mégsem sikerül semmit szépen szeletelni. Szóval Adrienn receptjét idemásolom és próbáljátok beérni az én fotóimmal! :)))) A tányérkámra külön felhívom a figyelmeteket, a Kis herceget Sila barátnőm festette és igen nagy becsben van nálam!A tésztához:
6 tojás,
6 ek víz,
6 evk olaj,
2 kk sütőpor,
24 dkg liszt,
24 dkg cukorA krémhez:
6 dl tej,
10 dkg búzadara,
25 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
1 citrom reszelt héja,
fél rúd vanília kikapart belseje,
60 dkg leszemezett ribizliA mázhoz:
20 dkg porcukor,
6-8 ek citromléA díszítés:
10-15 dkg leszemezett ribizli
A búzadarát megfőzöm a tejben, a vaníliával, a reszelt citromhéjjal és 5 dkg porcukorral együtt. Hideg vízbe állítva, időnként megkeverve, hűlni hagyom.
A sütőt bekapcsolom 180 fokra, a keretes tepsibe sütőpapírt teszek.
A tészta hozzávalóit elfelezem, két lapot sütök külön-külön. 3 egész tojást 12 dkg cukorral a robotgéppel nagyon habosra keverek, belecsurgatom a 3 evőkanál vizet és a 3 evőkanál olajat is. A 12 dkg lisztet ( benne 1 kk. sütőpor ) kézi habverővel óvatosan hozzávegyítem. A tepsibe simítom és kb. 10-12 perc alatt megsütöm.
Kicsúsztatom a sütőpapírral együtt, hűlni hagyom. A tepsit elmosom, és a másik lapot is megsütöm benne, de az alá már nem kell papír.A vajat habosra keverem a maradék 15 dkg porcukorral és kanalanként hozzáadom a kihűlt tejbegrízt is. A ribizlit egy lapáttal nagyon óvatosan forgatom bele. A krémet az alsó lapra simítom, ráfordítom a másik lapot, lenyomkodom kissé és lehúzom róla a sütőpapírt.A mázhoz simára keverem a porcukrot a citromlével és rákenem a lapra. Kirakom a ribizliszemekkel és hűtőbe teszem legalább 2 órára. Vízbe mártott késsel vágom kockákra