Spárga leveles tésztában sajttal és kakukkfüves mézes vajjal

  • 2018.05.15.
  • 6

Nem tudom, hol láttam meg ezt a finomságot, de ma megcsináltam. Kisfiam itthon van és tudtam, hogy ezt szeretni fogja... Így is lett, most vett negyedszer belőle! :)Hozzávalók: 1 cs leveles tészta, 1 tojás, 1 köteg zöld spárga, brie sajt, olaj, só, bors, 2 ek méz, 2 ek vaj, 1 ek friss kakukkfű (szárítottból fele)A leveles tésztát 8 négyzetre vágtam és megkentem őket a felvert tojással. Minden négyzetre átlósan tettem egy szelet brie-t és szórtam rá kevés őrölt borsot. A spárgát megmostam, a fejrészt letörtem, ahol elpattant, kevés sóval, borssal és egy kis olajjal összeforgattam.
Az olajos spárgák mentek a brie-re (majdnem minden négyzetre jutott 2 síp).A szemközti oldalnál fogva összehajtottam a négyzetet, lekentem a maradék tojással és cc. 20 perc alatt 170 fokon készre sütöttem (ennyi idő alatt a spárga szépen megpuhult). Amíg sült, a vajat és a mézet összemelegítettem, beleszórtam a kakukkfüvet és a kész, még meleg batyukat áthúztam vele.