Marcipános epres sütemény

  • 2018.05.30.
  • 2

Hazafelé gyönyörű epret kaptam. Pedig már tényleg kifelé tartunk belőle! :(
Ezt a süteményt egy éve sütöttem meg először, úgyhogy most plagizálok saját magamtól! :)Sok eper, sok marcipán van benne! A teteje morzsa, ami finoman roppan, ahogy ráharap az ember, a sült marcipán ízét pedig semmihez sem tudom hasonlítani! :))A tésztához: 20 dkg szobahőmérsékletű vaj, 14 dkg cukor, 2 cs vaníliás cukor, 3 tojás, 14 dkg liszt, fél cs sütőpor, 50 ml tej, csipet sóTetejére: 75 dkg eperA morzsához: 7 dkg vaj, 7 dkg liszt, 7 dkg cukor, 30 dkg marcipánmasszaA morzsához valókat tegyük hűtőbe. A puha vajat robotgéppel keverjük habosra. Adjuk hozzá a kétféle cukrot. Azzal is verjük tovább, majd egyenként a tojásokat. Én minden plusz hozzávalóval 1 percig dolgoztattam a habverőt. Először a liszt felét keverjük el benne. Hozzáadjuk a tejet, majd a maradék lisztet, sütőport és sót. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam az egészet. Az epreket félbevágtam és kiraktam a tészta tetejét. A morzsához valókat gyorsan összemorzsoltam. Nem gyúrtam, gyorsan dolgoztam vele, hogy valóban morzsa legyen. Ráreszeltem a marcipánt és megpróbáltam összeforgatni az egészet. Itt már volt egy kis nehézségem, de amikor a tészta tetejére kellet szórni-morzsolni, már nem volt vele gond. 180 fokos sütőbe toltam és kb. 35 percig sütöttem. Hagyjátok teljesen kihűlni, mielőtt felvágjátok, ez még langyos és nehéz szeletelni!