Grillezett camembert borsos epersalátával házi balzsamecetkrémmel

  • 2018.05.24.
  • 2

És igen! Még mindig kihasználom az epret! :) Ezúttal nem édesen, hanem salátába, ami a mai ebédem is lesz...Először a balzsamecetkrémet készítettem el. Bár lehet kapni, de ez egészen más! És sokkal finomabb (nekem)Szóval, 1 ek cukrot megkaramellizáltam. Lehúztam a tűzről és hagytam 1-2 percet állni, majd felöntöttem 2 dl feketeribizli-lével (elvileg piros szőlőlével kellene, de azt nem kaptam). Alacsony lángon addig melegítettem, amíg a cukor felolvadt. Ekkor hozzáadtam 1.5 dl balzsamecetet. Kb. 15 perc alatt a felére beforraltam. 1 tk étkezési keményítőt elkevertem 1 ek vízben, ezzel kicsit besűrítettem a krémet. Kihűlés után üvegbe töltöm, mert elég sok lesz belőle. Hűtőben eláll40 dkg camembert 8 szeletre vágtam és száraz grill-serpenyőn megsütöttem a szeleteket. 1 cs rukkolát szétosztottam tányérokba. Elosztottam rajta 30 dkg szeletelt epret. Rádaráltam színes borsot, meglocsoltam olívaolajjal és a balszamecetkrémmel. Tetejükre helyeztem a grillezett sajtokat és tálaltam.