Anyák napi ebéd: Steak borsmártással és epres morzsasüti

  • 2018.05.06.
  • 4

Anyák napja. Az én napom. Meg az Édesanyámé, csak Ő már nincs velem :(Kora reggel a lánykám lepett meg először, majd a férjem, később ebédre a fiam is csatlakozott.A steak sütése nem az én legerősebb vénám, de kihívás. És még mindig az is maradt! Nem lett rossz egyáltalán, de nekem még nem az igazi. Köretnek baconba tekert zöldbabot kínáltam.Anyák napi édességnek pedig Epres morzsasütit készítettem, amiből a lánykám is evett, merthogy a húst ő nem...Hozzávalók: 3 db tojás, 25 dkg vaj (+ a tepsihez), 20 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 32 dkg rétesliszt (+ a tepsihez), 30 dkg eper, 7 dkg cukorA tojást szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A puha vaj 4/5 részét kisebb darabokra vágjuk, és habosra keverjük a tojássárgájával, valamint a por- és a vaníliás cukorral. Állandó keverés mellett a fehérjét a tojássárgás krémhez adjuk, majd beledolgozunk 25 dkg lisztet is.
Kivajazunk és kilisztezünk egy tepsit, majd egyenletesen belesimítjuk a tésztát. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt (villanytűzhelynél 160 fokon) elősütjük.
Az epret megtisztítjuk és megmossuk, majd felszeleteljük. Apró darabokra vágjuk a maradék vajat, majd összekeverjük a cukorral és a maradék liszttel. Az elősütött tésztát az eperdarabokkal beborítjuk, és rámorzsoljuk a vajas-cukros lisztet. 180 fokon 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni a tepsiben, majd felszeleteljük.