Orgonazselé

  • 2018.04.28.
  • 5

Egy párszor már készítettem ezt a zselét. Őszintén szólva, mindig csalódás, hogy nem lesz lila... És minden alkalommal eldöntöm, hogy én ennek többé nem állok neki! :))) Az orgona virágát leszedegetni úgy, hogy ne maradjon semmi rajta a zöld száracskájából... hát, nem mondok szépeket közben! :) Aztán látva a végeredményt, már nem érdekel, mennyi "pöcsöltem" vele! :)
Szóval, először leszedtem a virágokat - minél több virágot szedünk le, annál intenzívebb lesz a zselénk!Szirupot főzünk 1 kg cukorból és 1 liter vízből. Amikor felforrt és a cukor feloldódott a vízben, lehúzzuk a tűzről. Beleszórunk 8 g citromsavat és a virágokat. Belekarikázunk egy citromot, lefedjük és hagyjuk 1 napot állni.Reggel leszűrjük az egészet, ha még tisztább zselét szeretnénk, érdemes átszűrni kávéfilteren, vagy egy muszlin kendőn. 3:1 zselésítőt keverünk bele (nekem végül kettő kellett belőle) és az előírásnak megfelelően felfőzzük, majd üvegekbe töltjük.Gabojszánál megtaláljátok az eredeti receptet! :)