Fokhagymás spagetti parmezánnal

  • 2018.02.28.
  • 0

Jócskán elmaradva ugyan, de ma ünnepeltük a fiam kedvesének a születésnapját. Valahogy vagy ők nem értek rá, vagy mi. De most, hogy itthon vagyok, végre elkészült a szülinapi ebéd. Annak ellenére, hogy egyszerű ebéd volt, egy morzsa sem maradt, nagy lelkesedéssel tűnt el minden :)Az elkészítése is viszonylag egyszerű. Kifőztem spagettit. Olyan igazi, hosszú, olasz spagettit kaptam. Amíg főtt a tészta, megpucoltam 2 fej (!) fokhagymát és nagyobb darabokra vágtam. Átforgattam 1 dl olívaolajon, amikor már illatozott, hozzáadtam 30 dkg koktélparadicsomot egészben. Sóztam, borsoztam, szórtam rá aprított, friss bazsalikomot, majd beleforgattam 5 dkg reszelt parmezánt és a kifőtt tésztát. A tetejét meghintettem mér parmezánnal és karikázott olajbogyóval.