Meggyes gesztenye-rolád

  • 2017.10.07.
  • 4

Ha ősz, akkor indul a gesztenye szezon. A férjem mindent szeret, ami gesztenyéből készül, így az ő kedvéért készült elsősorban ez a rolád. Ha megcsináljátok, készüljetek fel, hogy egy adag nem lesz elég! :)Hozzávalók: 2 cs gesztenye massza, 10 dkg lágy, de nem olvasztott vaj, 1 doboz babapiskóta, kb. 30 dkg magozott megy, kevés tejszínAz öntethez: 5 dkg cukor, 5 ek kakaópor, 3 ek vízA vajat a gesztenyével és a tejszínnel kikeverjük, majd két folpack között kinyújtjuk. A babapiskótát apró darabokra törjük, hozzáadjuk a meggyet, a kakaóporból. cukorból és vízből készített folyékony csoki öntetet. Ezt a masszát a kinyújtott gesztenyére halmozzuk és a fólia segítségével óvatosan rudat formázunk belőle. Kívülről meg lehet hinteni mandulaforgáccsal, vagy csokidarával. Mélyhűtőbe dugjuk. Tálalás előtt két órával áttesszük a hűtőbe, és legalább 2 cm-es szeleteket vágunk belőle, hogy ne essen szét. Tetejére mehet még rumos meggy, tejszínhab, csoki öntet.