Szedres-fehér csokis kevert süti

  • 2017.08.15.
  • 7

Györgyusz barátném újabb csodája! :) Már az őszibarackos kevertnél is "elájultam", annyira finom, szaftos volt ez a tészta! Most megkomponálta szederrel is, én meg megsütöttem. Hát, mit mondjak... abbahagyhatatlan! :)És itt van a recept:Hozzávalók: 4 tojás, 30 dkg liszt, 15-20 dkg cukor, 1.5 dl joghurt, 1.5 dl étolaj, 1 cs sütőpor, csipet só, 40 dkg érett szedet, 10 dkg fehér csokoládé apró kockákra vágva, porcukor a tetejéreA tojásokat fehérre - szinte habbá - verjük/keverjük a cukorral. Elkeverjük benne a joghurtot és az olajat, majd hozzászitáljuk a sütőporral, sóval elkevert lisztet. Zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát. Megszórjuk a fehér csokoládéval és jó sűrűn kirakjuk a szederrel. 170 fokos, légkeveréses sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Kihűlés után szeleteljük, tetejét porcukorral hintjük.