Sun of Jamaica

  • 2017.08.08.
  • 8

Emlékeztek erre a slágerre? Nagyon szerettem, amikor hallom, nosztalgikus hangulatba kerülök. Drága sógornőm egy rekesz barackot küldött nekem Szegedről. Isteni finom, fehér húsú, magvaváló barackot kaptam! :) Hálás köszönet érte! Nem volt túlérett, ezért kompótot készítettem belőle. Nem is akármilyet, jamaicai őszibarack kompótot. Hogy mitől jamaicai? Hát, a finom jamaicai rumtól, ami került bele! :) És közben végig dúdoltam: Sun of Jamaica...
Az érkezés pillanatában a barackok. Két sorban vannak:És a kész termék! :)Nagyon egyszerű elkészíteni. A barackokat forrásban lévő vízbe dobtam egy pár pillanatra, majd kiszedve őket, hideg vízbe dobtam. Pillanatok alatt le tudtam húzni a héjukat. Félbe-negyedekbe vágtam és üvegekbe sorakoztattam. Szórtam a sorok közé szegfűszeget és üvegenként 3 ek cukrot. Amikor tele lettek az üvegek, mindet feltöltöttem vízzel, hogy ellepje őket. A tetejüket rácsavartam. Egy nagy lábos aljába újságpapírt tettem, ráállítottam az üvegeket, tetejüket letakartam egy konyharuhával és dunsztoltam. Amikor láttam, hogy az üvegekben gyöngyözik a folyadék, kiszedtem a lábosból, újságpapírba csomagoltam és száraz dunsztba tettem kihűlésig.https://www.youtube.com/watch?v=3-kEhk9-IeI