Sült húsnak a zsírja

  • 2017.08.13.
  • 3

Ugye, hogy mindenkinek a jó zsíros deszka jut eszébe? Hát, én ezt nagyon megkívántam. Szoktam készíteni rilette-t is, az hasonló ehhez, csak kicsit macerásabb. Reggelire nagyon finom volt! :)Vettem tegnap nagyon szép, friss oldalast, 1.5 kg-ot. Felolvasztottam 1 kg zsírt, beleszórtam 2 fej tisztított fokhagyma gerezdet és a csontok mentén feldarabolt sózott, borsozott, egy kis őrölt köménnyel megszórt húst. Öntöttem hozzá kb. 1 dl vizet. Lefedve, majdnem 4 órán keresztül rotyogott egészen kicsi lángon. A húsokat kiszedtem egy kicsit hűlni, majd amikor meg tudtam fogni, leszedegettem a húst a csontokról és üvegebe osztottam. A zsírt a tetejükre szűrtem és teljes kihűlést követően a hűtőbe tettem. Pompás! :)