Paradicsomos cukkinikrém

  • 2017.08.23.
  • 5

Drága főnöknőm épp szabadságát tölti. És mégis eszébe juthattam, mert elküldte nekem ezt a receptet, amit rögtön meg is csináltam. Ő még nem tudja, de persze viszek is neki majd be! :) A nagy része még dunsztban hűl, ami kimaradt abból pedig most ettem egy jókora adagot :)Hozzávalók: 3 kg cukkini/tök, 500 g sárgarépa, 500 g kaliforniai paprika, 5 gerezd fokhagyma, 1,5 kg paradicsom, 2,5 tk csípős pirospaprika, 100 g cukor, 2 ek só, 200 ml olajA paradicsomot daráljuk le a húsdarálón, vagy robotgéppel pépesítsük. A cukkinit hámozzuk meg és daráljuk le. A paprikát megtisztítjuk és ledaráljuk. A répát meghámozzuk, ledaráljuk és a többi zöldséghez keverjük. A zúzott fokhagymát, a cukrot, a sót és az olajat hozzáadjuk, és jól összekeverjük. A zöldséges keveréket közepes erősségű hőfokon főzzük 40 percig, időnként kavargassuk meg. Majd adjuk hozzá a csípős pirospaprikát és főzzük még 10 percig. A forró cukkinikrémet kanalazzuk sterilizált befőttesüvegekbe, majd szorítsuk rá a tetejüket. Fordítsuk fejjel lefelé, takarjuk be egy paplannal és hagyjuk kihűlni.