Kétféle ebéd

  • 2017.08.09.
  • 9

Ma ebédet főztem, ráadásul kétfélét, hiszen a lánykám nem eszik húsos ételeket. Neki tejszínes rókagombapörkölt készült szépséges tésztával:Nagyon gyorsan elkészülő étel. A fej hagymát és egy átnyomott fokhagymát kevés olajon megdinszteltem, majd rászórtam kb. 40 dkg rókagombát. Ezek aprók voltak, de ha nagyobb, akkor kicsit nem árt aprítani. Sóztam, borsoztam és fedő alatt 5 percig pároltam. Megintettem 1 ek liszttel, összekevertem és felöntöttem 1 dl tejszínnel. Apróra vágott petrezselyemmel is megszórtam és még egyet forraltam rajta. A kifőtt tésztával tálaltamA másik étel ananászos csirkemell volt ananászos curryszósszal4 nagy csirkemellből csináltam 8 kisebbet. Sóztam, borsoztam, forró olajon hirtelen elősütöttem. Egy tepsibe tettem őket egymás mellé. Mindegyik tetejére 1-1 szelet főtt, füstölt tarját fektettem, arra 1-1 szelet ananászt (konzervből) és a tetejére szórtam 20 dkg reszelt Gouda sajtot. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt átsütöttem. Közben elkészült az ananászos curryszósz is: 5 dkg vajat megolvasztottam, rászórtam 1 ek lisztet és 1 tk curryport. Kicsit pirítottam, majd felengedtem a konzerv ananász levével, legalább is, abból 2 dl-rel. Összeforraltam és öntöttem még hozzá 1 dl tejszínt. Az ananászos husit párolt rizzsel és a szósszal tálaltam.