Kevert barackos

  • 2014.07.15.
  • 1

Holnap ügyelek. Ilyenkor muszáj ételt vinni magammal, hogy kitartson 24 órát. Sütöttem parmezános cukkinifasírtot, de arról inkább ne beszéljünk...És ezt a gyors kevert süteményt:A Sütigyár oldalán találtam a receptet.Hozzávalók 10 dkg Rama 2 db tojás1 bögre kristálycukor2 bögre liszt1 bögre tej1 csomag sütőporegy csomag vaníliás cukor1 citrom héjafél kiló magozott sárgabarack, (vagy 1 üveg befőtt)porcukor Elkészítés 1.A Ramát elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a két egész tojást, és keverőgéppel 10 percig keverjük úgy, hogy kanalanként hozzáadjuk a tej 1/3-át. 2.Amikor már szép, sima, fényes a massza belekeverjük a sütőporral elkevert liszt felét, a tej felét, ismét liszt, majd a maradék tej következik. Krémszerű tésztának kell lennie, ha sűrűnek találjuk még egy kicsi tejjel hígítjuk, majd belereszeljük a citromhéjat. 3.Egy közepes méretű Ramával kikent, lisztezett tepsibe öntjük, egyenletesen rászórjuk a gyümölcsöt és kis lángon megsütjük. 4.Ha kihűlt, kockára vágjuk és porcukorral díszítjük.