Sonkás-kapros sárgaborsóleves

  • 2014.04.26.
  • 0

Ahogy látom, másoknál is megy a húsvéti maradék mentése. Nálam is maradt sonka, így a mai ebéd ezek felhasználásával készült. Annamária tegnapelőtt osztotta meg a Facebook csoportunkban ezt a receptet. Szeretem a sárgaborsót, így tudtam, hogy ez a leves csak finom lehet. És tényleg! :)
A sonkás kockát mindig is szerettem. Egyik Facebookos barátnőm szerint, minden sonkás kockának aluminium íze van... Nos, biztosíthatlak Erzsó, hogy ennek nincs! :) isteni finom lett!Kifőztem csuszatésztát. Ledaráltam kb. 40 dkg főtt sonkát, lereszeltem 20 dkg sajtot.
Összekevertem egy nagy tejfölt 2 tojás sárgájával, belekevertem a darált sonkát, a sajt felét, majd a kifőtt tésztát és a végén a két tojás fehérjéből vert habot. Kizsírozott, morzsával megszórt tepsisbe simítottam az egészet. tetejét megszórtam a maradék sajttal és pirosra sütöttem