Bécsi kocka

  • 2014.03.23.
  • 8

ami inkább torony, a méretét tekintve. Nem csak mutatós, de nagyon finom sütike!Sárga tészta: 10 tojássárgája, 20 dkg porcukor, 13 ek víz, 30 dkg liszt, 1 sütőporFehér tészta: 10 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 1 sütőpor, 10 dkg csokoládéKrém: 2 vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 40 dkg vaj(!), 20 dkg porcukor, 1 citrom héja és leveRumos szirup: mennyiséget nem tudok adni, csak egy jó maréknyi kristálycukorból annyi vízzel, amennyi épp ellepte, szirupot főztem, majd felöntöttem rummalA sárga tésztához a tojássárgájákat fehéredésig keverjük a porcukorral, lassanként hozzáadjuk a vizet, majd a liszttel elkevert sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük. Tepsi mérete kb. 25x30 cm. A fehér tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot és még úgy is verjük, míg jó kemény lesz. Nagylyukú reszelőn lereszeljük a csokoládét és a sütőporos liszttel együtt belekeverjük a habba. Ugyanabban a tepsiben, amiben a sárga tésztát sütöttük, ezt is megsütjük. Nagyon lassú tűznél, inkább szárítjuk. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot, hagyjuk kihűlni. A vajat habosra keverjük a porcukorral, kanalanként hozzáadjuk a pudingot, a citrom reszelt héját és levét. A sárga lapot kettévágjuk, az egyiket meglocsoljuk
a rumos sziruppal, a krém egyharmadával. Erre rátesszük a fehér lapot, rá a krém második harmada, és a rumos sziruppal meglocsolt sárga lap. A maradék krémmel bevonjuk a tetejét, megszórjuk kókuszreszelékkel és én még meglocsoltam egy kis olvasztott csokoládéval.