Hamburger - a megunhatatlan

  • 2014.02.08.
  • 9

És tényleg nem tudjuk megunni! Jó, túl sokszor nem készül, de amikor asztalra kerül, mindig osztatlan a sikere! Most a húsban van egy kis jalapeno paprika és a hozzá készült mártás is kissé csípős. A zuram nem rajong a csípős ételekért, de ebből szerintem bűn lett volna kihagyni! :) A hamburger zsemlét nem én sütöttem, ez mondjuk látszik is az állagán...A szószhoz elkevertem 2 dl majonézt egy kis pohár joghurttal. Belevágtam 3 szál újhagymát nagyon apróra, 1/4 tk Cayenne borsot, 1 lime levét. Sóztam, borsoztam. Illett volna hozzá apróra vágott koriander, de ezt nem kaptam, így őrölt korianderrel ízesítettem. Félretettem. 1/2 kg darált marhahúst összekevertem egy fej nagyon apróra vágott hagymával, sóval, borssal, Worcester szósszal, Cayenne borssal és beleaprítottam egy kisebb jalapeno paprikát is. 6 húspogácsát formáltam belőle és betettem a hűtőbe bő 2 órára. 6 szelet bacont száraz serpenyőben ropogósra sütöttem, majd papírtörlőn kihűtöttem. A visszamaradt zsírjában megpirítottam a félbevágott hamburger zsemlék vágott felét. Egy másik serpenyőben megsütöttem a húspogácsákat (én nem szeretem túlzottan átsütni, medium-ra sütöm általában). A zsemlék alsó felére salátát tettem, rá bőségesen a szószból, majd jött a húspogácsa és azonnal beborítottam Cheddar sajttal, hogy a melegtől megolvadjon. Abban a tepsiben, amiben a hús sült, átpirítottam 2 karikákra vágott paradicsomot és 1 fej lilahagymát és ebből is tettem minden sjat tetejére, majd még megkoronáztam egy szelet sült baconnal. Rátettem a zsemlék tetejét és lehetett is tálalni.