Cukros-fahéjas tekercs csokoládéval töltve

  • 2014.02.01.
  • 3

Ezzel a péksüteménnyel picit csaltam! :) Limaránál található az eredeti recept. A csalás abból áll, hogy láttam ezt már gyönyörű vaníliás töltelékkel és eredetileg úgy is készítettem volna. Viszont a Somlói készítéséből kimaradt jócskán csokoládékrém, így azt használtam fel. Sülés közben azonban kicsit kifolyt. De nagyon finom! :)Hozzávalók: 60 dkg finomliszt, 1 tk só, 3 ek cukor, 1 tojás, 2 tojás sárgája, 3 dl
langyos
tej, 6 dkg puha vaj, 3 dkg friss élesztőA tejet
meglangyosítjuk
és egy tk cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a
kenyérsütőgép tartályába mérjük a többi hozzávalót, végül hozzáadjuk az élesztős tejet is. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Langyos helyen 45-50 percig pihentetjük.(Mondjuk én mindig a kenyérsütőgéppel dagasztatom ÉS kelesztem meg).Lisztezett felületre borítjuk, elfelezzük és hat-hat egyenlő részre osztjuk. A darabokat óvatosan gombóc formára igazítjuk, majd egyesével hosszú csíkot nyújtunk belőlük. Az egyik végén az egyharmad részét ujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd a másik végétől kezdve feltekerjük. Arra a részére, ami nincs felcsíkozva tesszük a tölteléket. Sütőpapíros tepsire fektetjük, egy ruhával letakarjuk és a sütő közelében kb. 45-50 percen keresztül pihentetjük. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A megkelt kifliket 12-15 perc alatt sütjük pirosra.
Míg sülnek megolvasztunk 2 ek vajat és elkeverünk 5 ek cukrot 1 ek fahéjjal.
A kifliket amint kivesszük a sütőből megkenjük olvasztott vajjal, majd meghempergetjük a cukros fahéjban. Rácsra tesszük hűlni őket.