Tejszínes - Pikáns csirkemell paprikás

  • 2015.10.15.
  • 5

Anyukám specialitása következik, amivel bármelyen családi konfliktust el tud simítani :)Hozzávalók:1 kg csirkemellfilé2 fej vöröshagyma1 fej fokhagyma1 paprika1 erőspaprika1 paradicsom3 dl olaj1 tk só1/2 tk bors2 tk pirospaprika5 dl főzőtejszínKöretként tészta, vagy házi készítésű nokedli / galuska.Elkészítés:A hagymát, a paprikát, paradicsomat, vöröshagymát és az erőspaprikát feldaraboljuk. A csirkemell filét egyforma kockákra vágjuk. A hagymát egy lábasban az olajon feltesszük és üvegesre pirítjuk, amikor ez megvan hozzá adjuk a paprikát és a paradicsomot.
Lecsós alapon kézül tehát, az étel ez adja majd a különlegességét.
A felkockázott csirkemellet ráöntjük és 3-4 dl vízzel felöntjük az egészet, ebben hagyjuk a húst megfőni. Amikor már szép fehére, akkor adjuk hozzá a maradék fűszert, nyilván ízlés szerint.
A tejszínt és a paprikát elkeverjük, hogy csomómentes legyen és felöntjük vele a húst. Ha eddigre elpárologna a víz előla akkor 1-2 deciliterrel pótoljuk és újra forrásig főzzük.Köretként tökéletes hozzá a tészta, vagy a nokedli is, kinek mennyi ideje van az ebéd elkészítsére.Jó étvágyat kívánok hozzá!- Palkó -