Házi zabpehelyszelet - cukor és mesterséges anyagok nélkül!

  • 2015.09.07.
  • 8

A héten egy szintén főzéses dolgokkal foglalkozó oldalon láttam a receptet, onnan jött az ötlet, amivel megalkottam ezt, a most már büszkén mondhatom remekművet!
Semmi különleges, vagy bonyolult nincs benne. Bárki el tudja készíteni aki szeretne egy kicsit tenni annak érdekében, hogy olyan dolgokat egyen a mindennapokban akár nasi gyanánt is amiről biztosan tudja mit tartalmaz!Hozzávalók:20 dkg zabpehely10 dkg mazsola2 tojás1 evőkanál por alapú édesítőszer(xilit)100 g étcsokoládéElkészítés:A zabot és a mazsolát egy tálban elkeverjük az édesítőszerrel. A tojásokat ráütjük és rendesen elkeverjük a tálban levő összetevőkkel. Figyeljünk, hogy mindenhová rendesen jusson, inkább üssünk rá még egyet, ha úgy ítéljük meg, hogy kevés, mivel ez fogja egyben tartani az egészet!Ezután egy sütőpapírral kibélelt tepsibe (20x15) helyezzük, és egyenletesen elegyengetjük a masszát. Majd a 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből és a tepsiben hagyjuk kihűlni.
A tepsiből egyben vegyük ki a sütőpapírral, ami majd tökéletes alapot ad, ahol fel tudjuk darabolni, majd később szárítani, ha felkerül a csokoládé talp az aljára.Ebből az adagból nekem 6 egyforma rúd lett a darabolás után. Egy lapos tányérba tegyük bele a csokoládét és egy fél evőkanál olajjal olvasszuk fel. Ebbe merítsük meg a rudakat, és tegyük vissza fejjel lefelé a sütőpapírral majd hagyjuk kihűlni őket teljesen!A végeredmény magáért beszél, tökéletes állagú és formájú műzli szeleteink születtek a folyamat végére.Jó szórakozást az elkészítéséhez!- Palkó -