Mascarponés gyümölcskosárkák

  • 2015.07.15.
  • 3

A Nők Lapja Konyha legújabb Desszert különszámában találtam a receptet, s mivel éppen valamilyen gyümölcsös-krémes finomságra vágytam, úgy döntöttem, elkészítem. Egy picit változtattam csak rajta, és kisebb formában készítettem el, de így is szuper lett. :)Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 7 dkg porcukor, 1 tojás, csipet só, késhegynyi sütőporA töltelékhez: 50 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, fél csomag Bourbon vaníliás cukorA díszítéshez: kb. 20 dkg friss vegyes gyümölcs (nálam málna és szeder)A tésztához a lisztet, a porcukrot, a csipet sót, pici sütőport egy tálba kimértem, és a feldarabolt vajjal elmorzsoltam. Ezután hozzáadtam a tojást, és sima tésztává gyúrtam (ha túl lágy a tészta, pici lisztet tegyünk még hozzá). Fóliába csomagoltam, és 30 percig pihentettem a hűtőben.A lehűtött linzertésztából golyókat formáltam (a diónál picit nagyobb méretűeket), majd a közben előkészített kosárka formákba nyomkodtam. 170 fokos sütőben kb. 20 perc alatt sütöttem őket aranybarnára. Összesen 25 db kis kosárkám lett.Megvártam, míg teljesen kihűltek, addig elkészítettem a krémet, ami nagyon egyszerű: a mascarponét, a porcukrot, a citrom reszelt héját és a vaníliás cukrot összekevertem. Csillagcsöves habzsákba töltöttem a krémet, és a kihűlt kosárkákba nyomkodtam. A tetejüket néhány szem gyümölccsel díszítettem, végül vaníliás porcukorral megszórtam.-Zsuzsa-