Tavaszi brokkolis-sonkás hamis muffinok

  • 2015.04.22.
  • 7

Jön a tavasz és ilyenkor mindenki azon kezd el aggódni, hogy felszaladt néhány kiló a télen amit ugye a nagykabát szépen el is takart, de jön a jóidő és egyszer bizony le kell venni azt a téli kabátot. Ez a recept jól jöhet ha ilyen irányú terveink vannak!
Nevével ellentétben ez nem egy muffin, hiszen akkor nem lenne túl kalóriaszegény, viszont az tény, hogy muffinformában készül!Hozzávalók: 12 db-hoz4 tojás4dl tej2dl vízsóborschili paprika12 db brokkoli rózsa6 szelet sonka1dl olajElkészítés:A tojásokat és a tejet a vízzel már a mérőpohárban is kikeverhetjük és ízlés szerint fűszerezzük be, hogy ezzel megkapjuk az alapját a muffinoknak. A muffinforma aljába 1-1 teáskanál étolajat teszünk, majd belehelyezzük a brokkolirózsákat egyesével. A tojásos lével 3/4-ig feltöltjük a formákat, és belehelyezünk még egy fél-fél szelet sonkát mindegyikbe. Majd 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük őket és amíg a tojás fel nem fújja őket, mint egy igazi muffin sütjük.
Mikor elkészült kivesszünk és hagyjuk kihűlni. Amint meghűltek egy egyszerű mozdulattal el is távolíthatjuk őket a formából, és tálalhatunk !Jó étvágyat kívánok !- Palkó -