Étcsokoládéhab fehér csokoládéban tálalva

  • 2015.02.16.
  • 7

Remélem, mindenkinek jól telt a hétvégéje, akár megünnepeltétek a Valentin-napot, akár nem! :)
Én az alábbi desszertet készítettem el, ami első ránézésre bonyolultnak tűnik (főleg így, hogy a leírás is elég részletesre sikerült), valójában azonban nem igényel semmiféle különösebb cukrásztudást vagy speciális eszközöket. Tény, hogy nem egy 10 perc alatt összedobható valami, de ha szeretnétek elkápráztatni valakit egy különleges desszerttel, én ezt ajánlom!Hozzávalók (7 pohárkához): kb. 120 g fehér csokoládé100 g étcsokoládé (52%-os főzőcsokoládé)1 púpos tk barna cukor (ízlés szerint, én mindent kicsit keserűn szeretek, és mivel a fehér csokoládé eléggé édes, ezért az étcsokihoz nem akartam sok cukrot hozzáadni)2 dl habtejszín + 1 csomag habfixáló1 db gránátalma magjaicsokoládé díszekEgyéb eszközök: szilikon muffin forma, hurkapálca, éles kés, alufólia, papírlapokSzilikon muffin formákat töltsünk fel színültig vízzel, és tegyük őket a fagyasztóba. Ha meg tudjuk támasztani valamivel, érdemes minden kapszliba tenni egy-egy hurkapálcát (ld. a 2. videóban).Először a krémet készítjük el, mivel ennek pár órát a hűtőben kell pihennie. Az összetördelt étcsokoládét és a habtejszínt a barna cukorral odatesszük a gázra melegedni, és addig melegítjük, amíg a cukor és a csoki teljesen el nem olvad. Ezután levesszük a gázról, és hagyjuk kihűlni. Ha már nem meleg, betesszük a hűtőbe 1-2 órára (közben nézzünk rá néha, nehogy esetleg megszilárduljon). Amíg hűl a krém, addig elszórakozhatunk a dekorációval. Én ehhez egy papírlapra hatszor körberajzoltam egy szívecske formájú kiszúrót, és kivágtam a papírból a szíveket. Ugyanezt megismételtem egy másik papírlappal is. A papírlapok alá alufóliát fektettem. Felolvasztottam kb. 30 g étcsokoládét, és ahogy az alábbi videóban látható, „megrajzoltam” a szíveket:Aztán leemeltem a papírlapot, és hagytam a csokiszíveket megszilárdulni. Ha ezzel is elkészültünk, olvasszunk fel egy mélyebb edényben gőz fölött kb. 120 g fehér csokoládét (én egy kicsit többet olvasztottam föl, de nem volt mindre szükség). Vegyük elő az azóta már megfagyott jégkockákat, hámozzuk le róluk a muffin kapszlikat. A pálcika segítségével mártsuk bele az olvasztott fehér csokiba a „jégkockákat”. Így a csokoládé azonnal felveszi a kapszli formáját, ahogyan ez az alábbi videóban is látható:Egy éles kés pengéjével könnyen le tudjuk húzni a csokit a formáról. Előfordulhat, hogy a csokipohárkák készítése közben újra kell olvasztanunk a fehér csokoládét, hiszen a jéggel érintkezve az folyamatosan lehűl. Éppen ezért gyorsan kell dolgoznunk. A kész pohárkákat tegyük hűtőbe, hogy teljesen megszilárduljanak. Én 7 db pohárkát tudtam készíteni, és szerencsémre a krém ehhez a mennyiséghez pont elég is volt.Vegyük elő a csokoládés tejszínt a hűtőből, és 1 csomag habfixálót hozzáadva verjük fel kemény habbá. Ha szükséges, még adhatunk hozzá porcukrot, ízlés szerint. A habos krémet töltsük habzsákba, és nyomjuk ki a kis pohárkákba. Díszítsük gránátalma magokkal, és az előzőleg elkészített csokidíszekkel! -Zsuzsa-