Szezámmagos / Narancsos csirke

  • 2015.01.05.
  • 9

Ezt a receptet régóta kísérletezem, hogy tökéletes legyen :)
Jópár próbálkozás után szerintem sikerült megalkotni a tökéletes receptet ehhez a finomsághoz. Az elkészítése nem olyan bonyolult mint hinnénk, de annál finomabb és különleges étel lehet a fáradozásunk eredménye !Bevonat70dkg csirkemell50dkg liszt
3 tojás
1ek só1/2ek szódabikarbóna2ek. olaj3-4dl tej (Liszt minőségétől függ)
Egy fél serpenyőnyi olajSzószCsípös szezámmagos:400ml ketchup200ml méz100g szezámmagNarancsos:200ml ketchup100ml méz1 narancs héja lereszelveA csirkemellet ujjnyi hosszú és vastag csíkokra vágod. Besózod.A tojást liszttel, olajjal,szódabikarbónával meg a sóval összekevered egy tálban. Annyi tejet adsz hozzá, hogy egy sűrűbb palacsinta tészta szerű tésztàt kapj. Ha a narancsos változatot készíted akkor az egyik tojás helyett tegyél bele 1 dl narancslevet tegyél [ célszerű annak a narancsnak a levét aminek a héját a bevonatba reszelted :) ]Serpenyőbe önts 0,5-0,7 liter olajat és gyújts alá, mikor forró tedd bele a tésztába merített csirkemell csíkokat.Addig süsd míg aranybarna nem lesz, majd fordítsd meg őket és szintén eddig hagyd az olajban. (kb. 3-4 perc)A ketchupot a mézzel és szezàmmaggal keverd össze egy tálba majd a kisült, de még forró darabokat ebbe forgasd bele.
Jó étvágyat!- Palkó -