Rénszarvas és hógolyó muffinok Mikulásra

  • 2014.12.03.
  • 3

Tavaly Mikulásra készítettem ezeket az aranyos és finom muffinokat, miután az egyik képmegosztó oldalon megtaláltam ezt a szuper ötletet. A sütemények alapját a Muffin Műhely receptjei adták, melyeket eredetiben itt és itt olvashattok. Hógolyó MuffinHozzávalók: 120 g vaj, 50 g kókuszreszelék, 100 g cukor, 120 g liszt, kb. 1 dl tej, 1 tk sütőpor, 2 tojás, 1 ek vaníliás cukorA vajat és a cukrot összedolgozzuk a robotgép segítségével, hozzáadjuk a tojásokat, majd a sütőporos lisztet. Aztán a tejet adagoljuk hozzá, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl híg a tészta! Ízesítésnek adhatunk hozzá vaníliás cukrot. 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük. A díszítéshez kb. 120 g vajat habosra keverünk ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, azzal kenjük meg a teljesen kihűlt muffinok tetejét, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.Rénszarvas MuffinHozzávalók: 150 g liszt, 150 g vaj, 100 g barnacukor, 1 ek méz, 2 tojás, 1 marék dió durvára törve, reszelt narancshéj, kevés kifacsart narancslé, 1 tk sütőpor, 1 tk mézeskalács fűszerDíszítéshez: marcipánmassza, étcsokoládé, cukordrazsé, kerek babapiskóta, sósperecA vajat és a mézet gőz fölött összemelegítjük, majd a cukorral és a tojásokkal simára keverjük a robotgép segítségével. A lisztet, a sütőport, és a fűszereket összekeverjük, majd hozzákeverjük a masszához. Végül hozzáadjuk a durvára vágott diót. A narancs kifacsart levével lazíthatjuk a tésztát. Muffin kapszlikba kanalazzuk, és 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.A megsült és teljesen kihűlt muffinok tetejét étcsokoládéval vonjuk be. Sósperecből agancsokat, kerek babapiskótából pofácskát, marcipánmasszából szemeket készítünk, amiket rátapasztunk a csokoládé bevonatra. Egy-egy csokoládécseppet nyomunk a szemekbe, a pofácskára pedig egy drazsét tapasztunk, ez lesz az orra. Kész is a rénszarvas.Jó szórakozást az elkészítéséhez, és jó étvágyat az elfogyasztásához!
J-Zsuzsa-