Villámgyors sajtos grissini :)

  • 2014.10.22.
  • 4

Újabb receptet hoztam nektek, amivel az egyszerű leveles tésztából tudtok finom és friss ropogós nassolnivalót készíteni a családnak, vagy saját magatoknak a délutáni filmezés mellé!A tészta jellegének köszönhetően, nagyon gyorsan sül, és csak úgy eteti magát :)Hozzávalók :1 csomag leveles tészta30 dkg füstölt sajt2 tojás1 tk sóElkészítés :A tészát vágd négybe , majd egyesével nyújtsd el őket 10 centiméter széles és nagyjából 50 centi hosszú tégalap alakú formára. 2-3 mm vastat gésztát kell kapnod az a lényeg, ne legyen vastagabb, különben eldőlnek sülés közben. A tetejét kend meg a sóval elkevert tojással és szórd rá a reszelt sajtot.Derejevágóval nagyjából egyforma csíkokat vágj belőle és már pakolhatod is őket a tepsibe.A tepsiben egymástól 1 cm-es vávolságra helyezd el őket, és tedd előmelegített sütőbe 230 fokra. Amikor a sajt a tetején aranybarnára sült kész is van!Pontosan nemtudom megmondani mennyi lett ebből az adagból, mert folyamatosan dézsmálták meg a készletet :)De egy 5 tagú család nagyjából egy délután alatt kényelmesen elfogyasztotta!Jó szórakozást hozzá!
Akár gyerekekkel is jó délutáni program lehet, mert tudják pakolni a tepsibe a kis rudakat, sőt a nagyobbak a derejevágóval is jól bánnak !- Palkó -