Házi chips egyenesen a sütőből /Chips on a stick

  • 2014.09.07.
  • 8

A húgaim régóta nyaggatnak, hogy ők bizony házi chipset szeretnének enni, aminek nagy előnye, hogy nem tömény zsiradékban készül tehát egészségesebb, és olyan fűszerekkel kombinálod amilyennel csak szeretnéd!Hozzávalók:1 kg krumpli2dl olíva olaj1ek petrezselyem zöld1tk fokhagymapor2ek tejföl1tk delikát7-8 dk grill nyárstűElkészítés:A krumpli kivételével minden hozzávalót egy sütemény kenő tollal vagy szilikon ecsettel keverjünk el, és hagyjuk kicsit állni, amíg megpucoljuk és feldaraboljuk a krumplit.Lehetőleg egyforma vastagságú burgonyákat válasszunk és szépen pucoljuk meg :) Majd az uborka szeletelőn reszeljük le őket, és már itt a tálban amiben reszeltük kenegessük meg a szósszal! Ezt tapasztalatból mondom , én először a pálcikán kenegettem őket, hát hagy ne mondjam , hogy 5x annyi ideig tartott, és nem is tudtam mindenhová egyenletesen felvinni a bevonatot.Az így megkenegeted és szép egyenletesre darabolt szeleteket húzgáljuk fel a grill tűre, és egy tepsi be tegyük bele őket, hogy lógjanak a szeletek.230 fokra előmelegített sütőben jó 20 percig süssük amíg kicsit meg nem barnul a szélük, és ropogós nem lesz!Jó étvágyat kívánok hozzá !- Palkó -