Blognai Spagetti 18 perc alatt !

  • 2014.09.25.
  • 0

Ebben a rohanó világban minden perc számít! Főleg most , hogy elkezdődött az egyetem nekem is, nagyon ügyelnem kell, nehogy elkéssek a suliból ha netán hazatévedek enni valamit :)Így kísérleteztem ki ezt a szó szerint villámgyors receptet, ami garantáltan 20 percen belül kész! Nekem most az előbb 18 perc lett a végeredmény, de igazából van, hogy hamarabb kész a feltét mint a tészta és arra kell majd várni!A dolog nyitja abban rejlik , hogy a húst nem egy lábasban teszed fel az olajra, hanem egykis forradalmasítással a serpenyőben teszed oda a nyers darált húst! Igazából még azzal is tudsz lefaragni az időből, ha nem sertés darálthúst veszel hanem mondjuk pulykát mint amit én is használok, hiszen az sokkal gyorsabban átsül!Na de lássuk mi is kell a mai menühöz: (2 személyre)30 dkg darált pulyakhús1 kis konzerv sűrített paradicsom1/2 tk oregánó1/2 tk bazsalikom1tk só2 ek olajcsipetnyi bors3dl víz30 dkg spagetti tészta10 dkg reszelt sajtElkészítés:Az olajat a serpenyőbe öntöd és alágyújtasz, hogy felmelegedjen. Amíg ez megvan felrakod a tészta vizet melegedni ( itt is tudsz csalni ha alapjában véve meleg vizet teszel fel ), simán sós-olajos vízben, ahogy azt kell. Ahogy ez megvan tedd bele a darálthúst az olajba és hagyd kicsit sülni/főni a serpenyőben.Ebben a 4-5 percben amíg ez a folyamat lejátszódik egy fél literes pohárba engedj 2 dl vizet kanalazd bele a sűrített paradicsomot, majd a fűszereket is keverd bele. Amint látod , hogy a hús szépen kezd már pirulni a serpenyőben öntsd rá a szószt, és pár percig forrald tovább. Ha túl sűrű akkor még önts hozzá kis adagokban vizet.Amíg ezzel foglalatoskodtál elkészült a tészta( közben azért néha kavargasd meg a fakanállal nehogy leragadjon a biztonság kedvéért! )A tészta leszűrése után már kanalazhatod is rá a szószt, a reszelt sajttal a tetején és néhány babérlevéllel díszítés gyanánt egy fehér tányéron már tálalhatsz is!Jó étvágyat kívánok hozzá!- Palkó -