Mézes sárgarépaleves

  • 2017.05.02.
  • 1







Minden répa hámozásnál befalok egy darabkát, de önmagában, nyersen nem megy. Főve, párolva, bármilyen más formában szívesen megeszem. Így ez a leves is nagyon ízlett, mi pirított kenyérkockákkal fogyasztottuk.




Hozzávalók (4személyre): 60 dkg sárgarépa, 10 dkg
vaj, 5 dl tej, 2 dl főzőtejszín, 1 evőkanál méz, só, kakukkfű, bazsalikom.




Elkészítése:

A
sárgarépát megtisztítjuk, karikára vágjuk.
A
vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a répát és összepirítjuk.
Ízesítjük
sóval, bazsalikommal és kakukkfűvel.
Annyi
vizet töltünk rá, ami ellepi és puhára pároljuk.
Hozzáadjuk
a tejet, botmixerrel krémesítjük, mézzel édesítjük.
Összefőzzük,
majd a tejszínt is belevegyítjük.