Madeleine eperöntettel
- 2017.04.27.
- 0
Ezt a kis, kagyló forma tésztát egyszerű sütni, csak forma kell hozzá. Frissen készített eperöntettel abbahagyhatatlan.
Hozzávalók (22 darabhoz): 8 dkg liszt, 8 dkg cukor,
8 dkg vaj, 2 tojás, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1 mokkáskanál sütőpor,
csipet só; az eperöntethez: 25 dkg eper, 1 evőkanál porcukor, 1 evőkanál
citromlé; a formákat kikenni: kevés vaj és liszt.
Elkészítése: A vajat
közepes tűzön világos mogyorószínűre barnítjuk és hagyjuk kihűlni. A tojásokat
a cukorral, a sóval fehéredésig kavarjuk, majd beledolgozzuk a citromhéjat, a
sütőporos lisztet és a vajat. A kivajazott-lisztezett kagylóformákba evőkanál
segítségével beletöltjük a tésztát, 180 fokra előmelegítetett sütőben addig
sütjük, amíg a szélein elkezd barnulni. Az epret megmossuk, összeturmixoljuk,
elkavarjuk a citromlével meg a porcukorral, majd a kihűlt süteményekkel kínáljuk.
A szerzőről
Főzni jó! Sütni még jobb!