Tormás saláta

  • 2017.03.01.
  • 1







Hozzávalók (4személyre): 1 zöldsaláta, 1 kötés
retek, 1 fürt koktélparadicsom, 2 szál friss torma, 4 zöldhagyma, 4 tojás,
kapor, só, bors; az öntethez: 2 dl joghurt, 0,5 dl majonéz, 1 teáskanál
balzsamecet, csipet porcukor.




Elkészítése: A tojást 10 perc alatt keményre főzzük.
A zöldségeket megmossuk, a salátát darabokra tépjük, a retket vékonyan
felszeleteljük, a hagymát karikára, a paradicsomokat cikkekre vágjuk, a tormát
meghámozzuk.
Négy tálacskába osztjuk a
zöldségeket úgy, hogy egy-egy réteg közé friss tormát reszelünk. Cikkekre
vágott tojást, kaprot teszünk a tetejére, majd kevés sóval, borssal ízesítjük.
Az öntet hozzávalóit elkavarjuk, fogyasztáskor a salátára öntjük.





Megjegyzés: Pirított kenyérkockát is kínálhatunk
hozzá, így laktatóbb lesz.