Sajttal-juhtúróval töltött fánk

  • 2017.03.18.
  • 9







Hozzávalók (4személyre): 50 dkg liszt, 5 dkg vaj, 3
dkg élesztő, 3 dl tej, 2 tojássárgája, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só; továbbá:
15 dkg juhtúró és sajt vegyesen, olaj.





Elkészítése: A langyos tejbe kavarjuk a cukrot,
belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A vajat megolvasztjuk. A
lisztbe kavarjuk a sót, hozzáadjuk a tojássárgáját, a visszahűlt vajat, az
élesztős tejet és összedolgozzuk. Letakarva duplájára kelesztjük, majd 3 mm
lappá nyújtjuk és 9cm átmérőjű formával köröket vágunk. A túrót a reszelt
sajttal elkavarjuk, ha szükséges sóval ízesítjük és mindenik kör közepébe
teszünk a töltelékből. A tésztát kettéhajtjuk, széleit villával lenyomkodjuk és
még 15 percet letakarva kelesztjük. Forró olajban pirosra sütjük. Fokhagymás
tejfölt kínálhatunk hozzá.