Vegyes hidegtál

  • 2017.02.07.
  • 3





Kosaras bálba való falatokat készítettem. Természetesen egy ilyen sajttál mellé néhány falat rántott hús, valamilyen saláta is jöhet.


1.Kolbaszos sajttekercs



Hozzávalók (4személyre): 20 dkg száraz sajt, 10 dkg
sonkás krémsajt, 5 dkg vaj, 2 szál száraz cérnakolbász, 1 teáskanál
petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál pirospaprika, só, bors.



Elkészítése: A krémsajtot a vajjal, az apróra vágott
petrezselyemzölddel, a pirospaprikával, kevés sóval, borssal krémesre kavarjuk.
A sajtot két darabra vágjuk és műanyag zacskóba téve forró vízbe helyezzük,
amíg megpuhul. Sodrófával kinyújtjuk, a zacskót elhasítjuk. A sajtra kenjük a
sajtkrémet, ráhelyezünk egy cérnakolbászt, elkezdjük feltekerni, majd amikor félig felcsavartuk, mellé tesszük a másik szál kolbászt és teljesen felcsavarjuk. A
tekercset másnap reggelig hűtőbe helyezzük, majd szeleteljük.



2. Falatkák uborkagyűrűben



Hozzávalók (4személyre): 10 dkg sajt, 10 dkg
szalámi, 1 kígyóuborka, 1 piros kápiapaprika.




Elkészítése: A sajtot, a paprikát hasábokra vágjuk,
az uborkát felszeleteljük, közepét kivágjuk. Egy-egy sajt és paprikarúdra
ráhajtunk egy-egy szelet szalámit, majdegyüttesen az uborkán átdugjuk.